Veel gestelde vragen

Kunnen jullie ook maatwerk leveren?

Jazeker! Wij zijn op ons best als het gaat om maatwerk. Alle meubels in de webshop kun je zien als basisproducten die je volledig aan kunt laten passen aan je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld dat we een andere houtsoort gebruiken? Of andere staalprofielen? Of een andere kleur? Of wellicht heb je zelf een mooi meubel in gedachten dat niet in de webshop staat? Stuur je idee met eventueel wat schetsen of foto's die je inspireren naar maarten@vrije-jongens.nl, of vul het offerte formulier in op de contact pagina.

Wat als het bestelde meubel niet bij mij door de deur past?

Omdat wij de afwerking van onze meubels heel erg belangrijk vinden proberen we zo veel mogelijk te vermijden dat er schroeven of lelijke naden zichtbaar zijn. Het liefst maken we alles één geheel, dat is het mooist en het stevigst. Dit heeft als nadeel dat niks plat verpakt kan worden waardoor het meubel misschien niet bij jou door de deur past. Om te voorkomen dat je per ongeluk een meubel bestelt dat wij niet naar binnen kunnen tillen vragen we je om dit op te meten voor je bestelt. Past het meubel niet door de deur of het trapgat en wil je toch graag dat wij iets voor je maken? Neem gerust contact met ons op, dan proberen we het meubel zo aan te passen dat het wel gaat.

Leveren jullie het meubel tot in de woonkamer?

Alles wat je bij ons besteld wordt geleverd waar je maar wilt en zo nodig in elkaar gezet. Voor het transport werken wij samen met JPHaarlem, de netste meubelbezorgers van Nederland.

Werken jullie met duurzame materialen?

Al onze meubels zijn van hoge kwaliteit en gaan gegarandeerd een leven lang mee.

Daar naast werken wij alleen met duurzame houtsoorten uit eigen land. Tropische houtsoorten zijn bij ons niet welkom. Nederland heeft genoeg moois te bieden. Verder heeft al ons hout minimaal een FSC keurmerk of het wordt geleverd door Stadshout in Amsterdam. Stadshout levert hout van bomen die door de gemeente Amsterdam worden gekapt en anders in de versnipperaar zouden belanden.

Wij werken ook veel met staal, en bij de productie van staal komt veel CO2 vrij. Om dit te compenseren laten we voor elk verkocht meubel 2 bomen planten door Treesforall

Maken jullie alles met de hand?

Ja, wij maken alles met de hand. Wij zijn een klein bedrijf en houden dat graag zo. Wij schaffen bewust geen grote of computergestuurde machines aan zodat wij ten alle tijden met onze eigen handen en ogen dicht op het materiaal zitten. Zo houden wij de ambacht in stand en blijft de kwaliteit hoog. Geen massaproductie, maar aandacht voor detail en kwaliteit.